Turniri u organizaciji kluba

Servus1Servus je klupski turnir otvorenog tipa (nastupiti može bilo tko iz svijeta badmintona) koji se održava u pravilu dva puta godišnje tj. dva puta unutar sezone. Oba izdanja boduju se kao glavni turniri Zagrebačke badmintonske turneje (ZaBaT). S prosjekom od preko 140 prijava po turniru, Servus spada među najveće turnire u Hrvatskoj. Ovo su dosadašnja izdanja:

Servus igrače ranigra u čak četiri kategorije, Elite, A, B i C tj. A, B, C i D što ga čini jedinstvenim u turnirskoj sezoni. Svojevrsno obilježje Servusa je grah koji se nudi natjecateljima kao okrepa u drugoj polovici turnira koji je s vremenom zbog veličine postao dvodnevni, jedini takav u Hrvatskoj! Servus od svojeg 6. izdanja uključuje i djecu koja igraju u odvojenim kategorijama.

SlatinusSlatinus je klupski projekt širenja badmintona u Slatini. Zašto baš Slatina? Svojevremeno je u klubu istovremeno treniralo troje članova rodom iz Slatine koji su žestoko apelirali da se u dio turnirske karavane preseli u Slatinu. Turnir ondje dosada je zabilježio jedno izdanje, no lokalna zajednica stala je iza ideje pa Slatinus možemo očekivati na godišnjoj razini. U Slatini se igraju A i B kategorije pri čemu je B kategorija slabija nego na ostalim turnirima.

BEC logoBEC liga nastala je 2014. na poziv Turbo limača koji je, gašenjem nekih turnira iz ustaljenih termina, otvorio ponudu za popunjavanje rasporeda. FLEX je predložio ligaški model 4+1 turnir s bitnom inovacijom – restrikcijom po jačini igrača. To u praksi znači da turnir prima samo B i C kategorije igrača otkuda mu i naziv (B&C > B i C > BEC). Filtar igrača osigurava nešto nježniju i ravnopravnu konkurenciju. Moto BEC-a je „Liga bez trauma!“, a model je vrlo dobro primljen među badmintonašima. Liga je u prvoj sezoni okupila mnogo igrača i igračica kojima je to bilo prvo turnirsko iskustvo, a prvi u B ukupnom poretku (Maja Žubrinić i Tihomir Huđin) automatski su dobili časni otpust iz lige jer su zreli za A razinu (iako mogu nastupiti u BEC-ovim parskim disciplinama). Time se ostvarila ideja lige, da plasira nove A igrače i od istih zaštiti B razinu. Svako kolo kao satelit boduje se za Zagrebačku badminonsku turneju, a ligi možete pristupiti u bilo kojem dijelu sezone, u bilo kojem kolu.

turboekipaTurbo ekipa je zasada jedino ekipno natjecanje u turnirskom kalendaru. Kroz godine je bilo nekoliko pokušaja da se oformi ovakav tip natjecanja, no u konačnici je jedino Turbo ekipa zaživjela i odradila sezonu (4 turnira) do kraja. Ekipni model natjecanja podrazumijeva oglede ekipa (minimalno 2, maksimalno 3 igrača/ice po ekipi) pri čemu se igraju 2 pojedinačna meča i 1 parski. Dinamičnost i nepredvidivost lige osigurava, osim često vrlo maštovitih imena i taktiziranja u prijavi igrača za konkretan ogled, mogućnost muško-ženskih pojedinačnih mečeva koje nemamo prilike inače vidjeti na turnirima.

PiksicaPiksica je turnir leteće prirode. Nema fiksan datum niti dvoranu iako su dosadašnja dva izdanja vezana uz Boćarski dom. U statusu je satelita što se bodovanja za ZaBaT tiče, a obavezno igrače dijeli barem u A i B kategorije. Izuzetno kvalitetna dvorana i svojevrsna anonimnost turnira mamac su za sve koji žele badmintonom ispuniti subotu.

čazmaČazma je jedan od posljednjih turnira s dušom! Organizatori su ujedno i pioniri badmintona u mjestu koji su kroz godine iz tako male sredine stvorili respektabilne B-igrače i približili badminton ljudima. Riječ je o skupini entuzijasta koji u napuštenom balonu igraju u spektru temperatura od -7 do 44 C te jednom godišnje, u pravilu u svibnju, organiziraju turnir. Tog dana na 4 terena smjeste se igrači podijeljeni u A i B jakosne kategorije uz pokoju curu koja igra muške konkurencije (iako, izdanje iz 2015. bilježi i ženski singl!) Sve oko organizacije opuštenije je nego kroz ostatak sezone, a Čazma Open je vjerojatno jedini turnir na kojem vas unutar dvorane mogu grickati komarci dok je ispred vas mreža koju na sajli drže čičci i štanga zavarena za automobilsku felgu. :) Iako ne postoji pravno, BK Čazma FLEX-ov je satelitski klub pa tako FLEX ima prioritet pri popunjavanju turnirskog rostera i, naravno, pražnjenju lonca srnećeg gulaša nakon turnira.