Počeci i ideja

slika1Badmintonski klub FLEX osnovan je krajem listopada 2010. godine, a prvi trening bilježi 7.11.2010. Prvih nekoliko godina klub je funkcionirao pod nazivom BK FL.com koji je spontano nastao kao skraćenica punog naziva tadašnje klupske stranice (www.filiploncaric.com). Osnovna ideja bila je pružiti sustavne treninge za početnike i rekreativce što je jezgra djelovanja i danas. S početnog jednog termina tjedno, koncept se raširio na današnjih 5 treninga tjedno pri čemu su slobodni dani jedino subota (turniri) i petak (odmor prije turnira). Baza aktivnih članova kreće se oko broja 30, a u udarnim dijelovima sezone FLEX broji i preko 50 ljudi. Godišnji broj treninga često premašuje 200, a redoviti smo gosti na turnirima u regiji (fotografija uz članak nastala je na gostovanju u Sarajevu 2013. godine).

FLEX stoji iza organizacije desetak turnira unutar sezone pri čemu je klupsko prvenstvo, Servus, s prosjekom od preko 100 prijava jedan od najvećih turnira u Hrvatskoj. Servus je specifičan po izrazito raščlanjenim kategorijama pa tako na njemu mogu nastupiti sve razine igrača/ica od onih najslabijih, do prekaljenih natjecatelja.

Iako na prvi pogled djeluje da je klub isključivo natjecateljski orijentiran, na treninzima su prisutne sve razine igrača od početnika/slabijih do naprednih igrača/ica. Klub također radi i s djecom rekreativcima