O klubu

Početci i ideje

BK Flex osnovan je u studenom 2010. godine. Klub je počeo sa 7 članova koji su trenirali jednom tjedno. Danas brojimo oko 110 aktivnih članova, treniramo sve dane u tjednu i najveći smo klub u Hrvatskoj. Osnovna ideja kluba je pružiti osnove badmintona i prenijeti ljubav prema tom sportu svima bez obzira na dob. Tako pristupamo članovima koji su u klubu u rasponu od 6 do 58 godina. Brigu o njima vode 3 trenera.

U trenažnom sustavu rekreativno orijentirani članovi čine 60 % (kako kod odraslih, tako i kod djece), no imamo i natjecateljski aktivne članove. Godišnje organiziramo desetak rekreativnih turnira te redovito gostujemo na turnirima u regiji. Klub organizacijski stoji iza dva najveća turnira u Hrvatskoj – Servusa i Fulira, te asistira u nastavi na pojedinim fakultetima. Primamo nove članove neovisno o snazi i igračkom (pred)znanju, a priključiti nam se možete bilo kada kroz sezonu uz obaveznu prethodnu najavu!

Treninzi i članarine

Ugrubo govoreći, Flex tjedno odradi 10-ak treninga grupne prirode te nekoliko privatnih/individualnih treninga. Velika većina tih termina smještena je u Turbo limaču (paviljon 25, Velesajam).
Kako bi poboljšao uvjete rada, klub je u Turbo limač u kolovozu 2016. instalirao 6 profesionalnih badmintonskih podloga marke Li-Ning čime je konačno stao na kraj treniranju na očajnom laminatu.

Termini treninga:

 PonedjeljakUtorakSrijedaČetvrtak
Rekreativci18h - 20h18h - 20h18h - 20h
Djeca20h - 21:30h19h-20:30h
20:30h - 22:00h
20h - 21:30h20h - 21:30h
Turbo limačTurbo limačTurbo limačTurbo limač

Članarine:

Članarine funkcioniraju na mjesečnoj bazi “od 1. do 31.” te u obliku paketa:

HRK170/mjesec

1 trening tjedno

HRK290/mjesec

2 treninga tjedno

HRK340/mjesec

3+ treninga tjedno

Plati pet mjeseci

i osjetno uštedi!

Privatni sat s trenerom po izboru:150 kn/60 min. (+ troškovi najma terena)
Obavezna je uplata na račun kluba, a ukoliko član zbog nekog razloga unaprijed zna da će propustiti znatnu količinu treninga, može se javiti u klub kako bi dogovorili detalje tog perioda. 
Članovi treniraju na vlastitu odgovornost i dolaskom potvrđuju da su zdravstveno sposobni za trenažni proces.

Djeca u klubu

Unutar kluba aktivno trenira 70-ak klinaca svih uzrasta, od ranih osnovnoškolaca do srednjoškolaca. Preporučena dob za početak treniranja je u prvim razredima osnovne škole, no iznimno može i ranije. Nikada nije prekasno uključiti dijete u badminton niti je potrebna podloga nekog drugog sporta! Unutar treninga djeca su podijeljena više prema igračkoj snazi nego prema dobi i u pravilu trening djece nadziru barem dva trenera. Osnovna ideja je djeci približiti badmintonske osnove i postaviti sport kao dio dnevne rutine. Klub nije isključivo natjecateljski orijentiran, ali sudjeluje na mnogim dječjim turnirima.

Treniramo uglavnom na Velesajmu (paviljon 25). Otvoreni smo za dodatan termin u bilo kojoj drugoj dvorani, posebno na istoku Zagreba, pa slobodno sugerirajte lokaciju. Klub je organiziran tako da prima nove članove neovisno o periodu sezone uz obaveznu prethodnu najavu

Klupski laureati

Klub na kraju svake natjecateljske sezone proglašava “Laureate” koje glasovanjem biraju najredovitiji članovi na treninzima. Laureati se dijele u tri glavne kategorije: Najzaslužniji članNajveći napredak te Nada sljedeće sezone
Najzaslužniji član osoba je koja nas je svojim rezultatima, ostavljanjem srca na terenu za klub i ukupnim dojmom sezone zadužila. 
Najveći napredak FLEX-a je član koji je u sezoni napravio najveći iskorak u igri. To ne mora nužno biti netko od najjačih igrača čemu svjedoče laureati prethodnih sezona. 
Nada sljedeće sezone zaista je laskava titula, ali i breme. Neke osobe koje smo prokazali kao nade etablirale su se na turnirskoj sceni (što je ujedno ideja titule), a neke su naprosto ishlapile.

Najzaslužniji član

Žubrinić, S.Šaban
KIDS: Vindiš, Saganić

Najveći napredak

Buden, Gazdek
KIDS: Šafranić, Dobrić

Nada sljedeće sezone

Stunja, Damjanović
KIDS: Dubovečak, Hodak


Trener sezone

Neven Rihtar,
Filip Lončarić

Najzaslužniji član

Maja Žubrinić, Hrvoje Špes

Najveći napredak

Denis Horvat, Vito Saganić

Nada sljedeće sezone

David Vujasić, Ana Ljubić


Trener sezone

Filip Lončarić, Andrea Kralj

Najzaslužniji član

Maja Žubrinić, Dario Karl

Najveći napredak

Mia Viduka Milas, Anamaria Kuleš

Nada sljedeće sezone

Marija Škrtić, Rania Vindiš


Trener sezone

Filip Lončarić, Dora Drvodelić

Najzaslužniji član

Maja Žubrinić, Sara Mikuš

Najveći napredak

Goran Trtinjak, Tihomir Završki

Nada sljedeće sezone

Anamaria Kuleš, Goran Lacmanović


Najzaslužniji član

Sara Mikuš, Maja Žubrinić

Najveći napredak

Siniša Sijerić, Izabela G. Ninić

Nada sljedeće sezone

Katarina Savić, Matej Šupljika


Najzaslužniji član

Dario Karl, Andrea Kralj

Najveći napredak

Marin Fabijanić, Julija Capjak

Nada sljedeće sezone

Lidija Doko, Iva Vianello


Najbolji strani ambasador

Ivan Hotko (SLO)