Završen Servus. Čestitke svim natjecateljima!

Kemijska škola, badminton, Servus17. i 18.2.2018. održan je 9. Servus koji će sa 180 prijava sjesti na četvrto mjesto po veličini u odnosu na dosadašnja izdanja. Sjajan turnir sjajne atmosfere i vibre ponovno je predstavio izazov medaljašima u svim konkurencijama usprkos subotnjim turnirima u Celju i Čakovcu.

——————————————–

FOTO GALERIJA

REZULTATI TURNIRA PO KATEGORIJAMA

Ukupni poredak (download): UKUPNI POREDAK, Servus 17. i 18.2.2018.

———————————————

U subotu su se tradicionalno igrale C i D razine te turnir djece.
MSD bez izgubljenog gema osvaja Mihael Pjatakov (2006. godište) kojeg smo pred samo natjecanje premjestili iz dječjih divizija s obzirom na igračku razinu. Bilo je zanimljivo vidjeti dijete kako “šamara” odrasle igrače, ali uz velike simpatije publike i bez negativnih komentara. Zlato je tako otišlo u BK Koprivnicu, srebro u BK Međimurje (Sedlar), a bronca Flexu (Perković).

MSC je iznenadio pomorom favorita što nije neobično s obzirom na veliku količinu “novih prezimena” u turniru. Kategoriju su obilježili Alibašići. Stariji, Samir, bez izgubljenog gema probio se do finala gdje ga je dočekao i zaustavio Švicarac Wirth. U meču za treće mjesto, Jajčević iz Petrinje pobijedio je Deana Alibašića, a uspjeli smo razigrati većinu mjesta ove velike kategorije.

MDC osvajaju skromni Radovanov i Kovačević koje je organizator postavio za nositelje znajući kakvu snagu kriju. Igrom pod kočnicom u grupi ostvaruju drugo mjesto što im već u polufinalu donosi Kiršu i Stipetića (na kojima se poznala apstinencija od badmintona). Na tri gema su ih riješili, savladali protivnika u finalu i s velikim veseljem dočekali da se fotografiraju iznad Maje i FL-a koji su mijenjali Praniće.

WSD uvijek veseli kada se održi jer je on garancija pravilnog rasporeda kvalitete od A nadolje. Tako se dogodilo i ovaj put, a turnir osvaja Jelena Krčelić iz Petrinje, a druga je naša Ana Ćurkovic​. Ana je u grupi u kojoj se zatvorio krug prošla kao prva, u polufinalu na tri gema dobila kasnije brončanu Jurčić​. Sjajni su to rezultati za naše cure koje su do zadnjeg dvoumile doći na turnir ili ne.

Kategorija dječaka ponudila je borbu između 11 mladića te vrijedi istaknuti BK Pišece koje su došle s klincima iako su taj dan igrali i Celje. Ispred BK Pišeca smjestio se samo Marko Dobrić iz BK Flexa. Srebrni je Svit Rožman, a brončani Aljaž Ogorevc.

Turnir djevojčica je obilježio vrlo slabi odaziv pa ostaje žal da se BK Bjelovar nije odazvao te da neki klubovi poput Medvedgrada nikada ne šalju svoju djecu na Servus. Turnir osvaja Maris Debelić, djevojka koja sjajno napreduje, druga je Vindiš koja je to jutro bila četvrta na Kupu u Čakovcu, a treća Kovačević. Marta Plavčić igrala je u kategoriji jačih i starijih djevojaka što je FL ispratio posebnim razgovorom podrške pa treba naglasiti i njezino 4. mjesto.

Time je završio prvi dan, dan u kojemu smo odigrali 144 od 442 meča što je TournamentSoftware ocijenio s “33% completed”. Znalo se da nedjelja ide turbo! 😛

Nedjeljni turnir je otvoren MSB konkurencijom sa čak 24 prijave u kojoj je bilo doslovno 10 igrača koji mogu osvojiti turnir! Vrlo jake grupe u osmini finala dale su neke strašne kombinacije. U jednoj takvoj stradao je Mišković koji je kiksom u grupi do medalje trebao preko Horvata i Hotka. Prvog je prošao, ali drugi je osvojio turnir. Saši se s druge strane malo “otvorilo” pa je preko Gracina koji mjesecima nije na razini te svojeg prijatelja Davidovića došao u polufinale. Da vrijedi, dokazao je tako što je u tri gema pobijedio Flekovića i pokazao svim trenerima (osim FL-a koji ga favorizira pa mu je namjestio ždrijeb) da neukrotiva tehnika i sirovost igre idu naprijed! 😀 Fleković je završio 3., a o snazi turnira govori činjenica da u prvih osam nisu: Yang, Alpeza, Horvat i Radomiljac, igrači koji bi na nekom drugom turniru konkurirali za medalje.

WSB osvojila je Anja Matovina koja je pred početak doslovno u suzama razmatrala otkazivanje turnira zbog bolova u ramenu. Druga je Katarina Savić koja je između mečeva vrijeme kratila za zapisničkim stolom raspravljajući s Perkom o životu nakon smrti te kojeg je Isus Krist bio horoskopskog znaka. Pa ti vodi turnir pored toga, kaže FL i prozove Katarinu na teren kao Mariju Magdalenu! 😛 Brončana je Dorotea Šafranić koju treneri u klubu sve više hvale zbog angažmana i napretka.

WDA održan je sa 4 para pa je samim time legalan, a za show su se pobrinule Josipa koja se vratila na terene nakon poroda i Sara koja je treninge zamijenila yogom. Njih dvije školovale su Doru Drvodelić i Andreu Kralj, ali i ostatak grupe za zasluženo zlato. Posve je jasno da pored Josipinog ega nakon te pobjede više ništa nije stalo u dvoranu, a ni Sara nije ostala dužna! 😉
Treće su Pirner i Vuglek, ispred Kuleš i Žubrinić koja je time najavila loš dan. Maji nikako ne leže turniri s puno ljudi iz kluba u dvorani, a danak je uzelo i nesebično pomaganje za zapisničkim stolom.

Satnica je išla besprijekorno, kao ni na jednom Servusu do sada, pa smo tako na vrijeme otvarali sve ostale kategorije. Antonio Lovrić, čovjek s nenadmašnim iskustvom u rekreativnim turnirima, rekao je da je ovaj Servus imao uvjerljivo taktički najraspoređeniju i najtočniju satnicu do sada. Hvala mu na tome!

Udaramo tako dalje s WDB kategorijom koju osvajaju Katić i Milardović, naši gosti iz Rijeke. Riječko područje desetljećima je poznato po tradiciji parske igre pa su oduvijek tamošnji igrači dominantni u parovima/miksevima. Druge su Pavlovič iz Brežica i domaća “puca” Mikinac, a zanimljivo je da su bez medalje u “svojoj” kategoriji ostale Dada i Monika koje su nadigrale sestre Matovina.

U XDA nositelji nisu dopustili iznenađenja iako se pri izlasku iz skupine dogodilo da su Albrecht i Mikinac prošli s gem razlikom 7-4 ispred Pavlihe i Kralj koji su imali 7-3. Turnir je bio namješten tako da gleda međusobni omjer iako je praksa većine turnira da gleda gem-razliku. Ipak, potvrda toga tko je bolji došla je u njihovom meču za treće mjesto koje odlazi Tine(t)u i Ivani. Drugi su Hotko i Mikuš, a prvi Lovrić i Šarić.

U MDB-u također nositelji nisu dopustili iznenađenja iako su Milas i Trtinjak porazom u grupi od sjajno raspoloženih veterana Milera i Jernejca već u polufinalu naletjeli na druge nositelje Udovičića i Alpezu. Goran je igrao pod temperaturom, a Milasu je to bila već druga kategorija pa ih je Perko častio na rezultatskim listićima pišući “Bolesni/Debeli vs. Udovičić/Alpeza”. 😀 Bolesni i debeli osvojili su turnir osvetivši se na tri gema Jernejcu i Mileru uz neke spektakularne poteze. Treći su Alpeza i Udovičić kojima svaka čast što su dodjelu čekali sat i pol (turnir se zaštopao jer je Debeli igrao i singl). 😉

Evo nas na kraljici svih kategorija, muškom singlu A razine. Prije izvještaja vrijedi spomenuti da je Hummel uspio doći na autobusni kolodvor u Zagrebu, uzeti taksi do dvorane, otići u krivu dvoranu i tramvajem se vratiti u Kemijsku školu koja je od kolodvora udaljena cca. 800 metara zračne linije. 😛 Isti taj Hummel stradao je tek protiv Lovrića u polufinalu, a Lovrić je u finalu poražen od Špesa koji ipak neće prestati trenirati badminton kako nas već par turnira terorizira izjavama. 😉 Sandi je četvrti, a bilo je zanimljivo vidjeti mladiće iz Gorice te Tigrove Udovičića i Cvitkušića koji su prelaskom u A pokazali da evolucija još uvijek funkcionira! 😀

XDB očekivano osvajaju Ilić i Rukavina-Mihelčić iako su im u polufinalu skoro zapaprili Kuleš i Tobijas (kasnije brončani). Šikić i Dessardo su srebrni, a za XDB treba naglasiti kako je s 15 prijava bio iznimno velik. To nas nije spriječilo da uspijemo u nečem pomalo netipičnom: Josipa Krtić Bečaj u istom je danu uspjela odigrati XDA s Miroslavom Kočićem te XDB sa suprugom Dinom! To je inače svetogrđe za svaki ozbiljniji turnir i poznati način da si zaštopate natjecanje, no čovjek koji ne zna reći “ne” prihvatio je izazov i organizirao da popularna Jaćima odigra oboje bez da itko osjeti.

Za kraj turnira ostavili smo MDA s kojim smo u 22:26 sati doslovno zatvorili dvoranu. Osvajaju ga Karl i Špes, drugi su Pavliha/Duralija, a treći su bez borbe Stjelja i Albrecht jer su Kocic​i lovili bus za Banja Luku. To je jedina natjecateljska mrlja ovog izdanja pa molimo momke da ne zamjere – turnir je imao preko 90% iskoristivosti terena i nije išlo brže. :/

Nesebično su se ovom turniru dali Julija​ i Marko​ koji su, u nedostatku multipraktika, ručno rezali povrće za “Bućkuriš” (preimenovali smo jelo :D) te završili isti u 4 ujutro. Nakon toga su igrali i pomagali u pospremanju do te mjere da je FL-u bilo neugodno gledati ispijena lica… O Maji koja je odradila oba dana ne treba govoriti, Milasi su redovito dodatna ruka u svemu, a Perko​ je svojim osebujnim pristupom uspješno tjerao sve od zapisničkog stola! To su klupski vojnici kakvih ćemo trebati još jer će Fulir u travnju vrlo vjerojatno za 20% nadmašiti brojnost Servusa i – bit će u samo jednom danu!!! :O

Hvala svima koji su bili dio ovog izdanja! Dali smo sve od sebe da ostacima Yonexove opreme napunimo nagradni fond, a veliko hvala svima koji su punili posebnu tubu koja je na Džanijevu inicijativu kružila po dvorani. Skupljena je vrlo ozbiljna svota i pokazali smo/ste da smo jedna vrlo zdrava i velika zajednica! <3

Vidimo se na treninzima te na Fuliru!