Završen rekordan Fulir s 288 prijava!

Fulir turnir badminton tribina21.4.2018., Fulir
Šesta postaja ADA lige u sezoni 2017./2018. bila je Zagreb. Ovo izdanje Fulira za razliku od prošlogodišnjeg bilo je jednodnevno i ujedno postalo rekordno u povijesti ADA lige s 288 prijava (241 igrač/ica). Fulir je ujedno postao i najveći turnir u povijesti Hrvatske!

GALERIJA FOTOGRAFIJA

SNIMKA DRONOM

Turnir je otvoren kategorijama mješovitih parova. C-razinu osvajaju Bjelovarčani, Dražen Škoda i Lucija Barišić. To je kombinacija učitelja i učenice koja je u finalu zadržala mirnoću te treći gem finala s 18-16 dovršila u svoju korist. B-razinu mješovitih parova osvojili su iskusni Slovenci, Stjelja i Pavlovič ispred Ilića i R. Mihelčić iz Rijeke. A-razina pripala je prvim nositeljima, Matiji Hraniloviću i Emiliji Talan iz BK Međimurja.

Muški parovi C-razine pripali su slovensko-hrvatskoj kombinaciji Ferenčak/Škof, B-razina parova donijela je zlato Slovencima Skubic/Skubic, a najjaču MDA kategoriju osvajaju Matija Hranilović i Jure Stanič bez velikih problema protiv kombinacije Rebolj/Rebolj (15-11, 15-7). Jedan od najneizvjesnijih mečeva bio je polufinalni ogled između Hranilović/Stanič i Vlahek/Vugrinec koji je završio 16-14, 14-16, 17-15 za Matiju i Juru.Fulir klopa ispred Maxa

Ženske parove C-razine osvajaju Nataša Brozić (Za šport Salming) i Maja Tuhtan (BK Rukavac). B-razina pripala je Tanji Papler i Manci Urek ispred Riječanki Dujmić/Milardović. Najjača, A-razina ženskih parova pripala je slovensko-srpskoj kombinaciji, prvim nositeljicama – Sofiji Dmitrović i Urši Trbežnik.

Dmitrović, Krtić, VihteličŽenski singl po prvi put na ADA turnirima imao je D-razinu i to se pokazalo kao puni pogodak! WSD Fulira osvaja Dora Vranić iz Velike Gorice ispred Maris Debelić iz Zagreba te Agnete Čeh iz Varaždina. WSC osvaja Srpkinja Anja Maravić ispred Topolovac (BK Flex), Stupalo (BK Flex) te Jagečić (SUFF), sve redom Zagrepčanke. WSB osvaja Anamaria Kuleš pobjedom nad Lucijom Barišić iako je u grupnoj fazi izgubila od nje. Bila je to slatka osveta! WSA osvojila je Urša Trbežnik protiv Emilije Talan pri čemu je Urša jedini gem izgubila još u grupi protiv svoje parske suigračice Sofije Dmitrović.

Muški singl D razine osvojio je Ismar Zgonić iz BiH (SABAD) pri čemu je prve probleme imao tek u finalu u kojemu FULIR 2018 MSA Uršič, Stanič, Špesmu je gem uzeo Dražen Bobek. MSC osvojio je Darko Dananić iz Vrbovca koji je unio pravi metež među nositeljima budući da dosada nije igrao nijedan turnir ADA lige. Drugi je Ozren Dolić (SABAD), a treće David Vujasić (BK Flex). Prva dva mjesta MSB-a pripala su Gašperu Skubicu (BK Ljubljana) i Matjažu Kernu (BK Izola), dok je treći bio Dubravko Bogović iz BK Sušaka (Rijeka) koji je igrajući tri kategorije prilično usporio turnir. Najjaču kategoriju muškog singla, A-razinu, osvaja dosadašnji stopostotni pobjednik ove sezone – Jure Stanič. On je za zlato pobijedio Tomaža Uršiča, dok je za broncu domaći igrač, Hrvoje Špes, savladao Luku Rebolja.

Turnirska organizacija odlučila se za maksimalnu iskoristivost terena u jedinici vremena što se pokazalo kao loša odluka jer su pauze između pojedinih mečeva i kategorija bile prevelike. Ipak, sunčano vrijeme i dobra volja natjecatelja zadržali su duh lige prisutnim u dvorani i oko nje. Kartalo se, jelo, sunčalo i družilo što se nastavilo i na afterpartyju nakon turnira.

Sljedeća postaja je Beograd 26.5.2018., završnica! Vidimo se!