SERVUS 2017: Izvještaj i ukupni poredak

Osnovna škola Špansko badminton14. i 15.1.2017. klub je održao sedmi po redu Servus. Što zbog skijanja, što zbog promijenjene lokacije, što zbog datumske blizine regionalnog turnira u Brežicama, ovo izdanje nije potuklo rekorde, no 184 prijave sasvim su respektabilan broj! Dvorana u Španskom pokazala se sjajnom, ali tek nakon što smo na prozore postavili vreće za smeće. Krčimo neke nove staze badmintona i spremni smo na sve! :)

GALERIJA FOTOGRAFIJA

DAN PRVI

Kraljevsku kategoriju turnira osvojio je pomalo zaboravljeni Dario Karl kojemu već dugo ne tepamo da je „Perjanica kluba“ s obzirom da je vrlo kasno i sporo ušao u sezonu. Perjanica je u polufinalu tukla Đurđevića i u finalu Špesa što su ujedno bili mečevi s minimalnim pogreškama od strane Daria. S izuzetkom Bareta, Miletića, Radića i Skendera koji oru po donjem dijelu ukupnog poretka, možemo reći da imamo kremu što se A-singlaša tiče.

U B-singlu najbolje plasirani predstavnik nam je Boris Uzelac (9. mjesto), nominalno još uvijek C-igrač, a ostali su se natiskali redom iza njega: Vrbanić Trtinjak, Milas, Kragulj, Perko, Gracin i Sijerić. Dok su Trtinjak i Sijerić odigrali na iskustvo jer im nedostaje treninga (potonji je na turnir došao samo zato što su mu otkazali kolinje -.-), od Milasa, Kragulja, Perka i Gracina očekujemo daljnji rast jer su u punom treningu. Dotične ujedno podsjećamom da 154. mjesto i opetovano demonstriranu lošu igru uvijek mogu zamijeniti eurima prema zapisničkom stolu. „Tko nema u igri, ima u eurima!“ stara je tibetska izreka. 😉 Dodajmo kako je B-razinu osvojio Silvano Cvitkušić mlađi koji je prošlo izdanje podigao mnogo prašine igrajući (i osvojiviši) MSC. Tada je inicijalno prijavljivao srednje škole i MSC, ali je organizator uložio veto. Za očekivati je da će nemilosrdni organizator Slivana na sljedećem izdanju prebaciti u A, kategoriju od koje mnogi „bekači“ bježe kao vrag od tamjana jer, eto, tamo dobivaju porciju i idu onom: „Bolje prvi na selu nego zadnji u gradu!“

Ženski singl A-razine osvojila je Emilija Talan ponovivši tako uspjeh s prošlog izdanja. Naša Sara došla je na turnir ove jačine doslovno bez ijednog treninga unazad gotovo dva mjeseca pa bismo njezin nastup mogli opisati kao trčanje maratona s dislociranim koljenom. Ipak, miljenica kluba i diktatorskog režima koji u istom vlada neće dobiti po prstima, već ćemo njezino 4. mjesto i izjave nakon mečeva poput „Peku me noge!“ okarakterizirati kao „dobro je i prošlo“! :)

Iako se u njezinoj skupini stvorio „krug“, B-razinu suvereno osvaja Davorka Fuzul, ispred Nike Matovine, djevojčice koju je pritom rasplakala. Dada je prekaljena profesionalka pa ćemo joj za sljedeću sezonu namjestiti teži ždrijeb ili je čak gurnuti u A. Kuleš je platila loš start u skupini i kasnije se probijala kroz nominalno teži ždrijeb da bi na kraju ipak uzela broncu. Od naših predstavnica pomalo iznenađuje tek peto mjesto Katarine Savić, no u jednom trenutku joj je ispala leća pa je ostatak njezina turnira obilježilo posuđivanje naočala. Na posljednjem mjestu je zakucana Mia Viduka Milas, WSC šampionka s prošlog izdanja kojoj ni taj rezultat neće zaustaviti sjajnu uzlaznu putanju. Činjenica da je odlučila igrati jaču, B-razinu nešto je što u klubu uvijek pozdravljamo kao i u gore navedenom primjeru mladog lava Uzelca. S jačima se napreduje. Sve ostalo je lov na medalje!

Muški parovi A razine pripali su slovenskom bogu parova, Albrechtu, i njegovom „meka šapa“ suigraču – Đurđeviću. Ta, i na papiru najjača kombinacija imala je podosta problema pa su im tako Hotko i Hranilović zaprijetili u finalu s 8:15, 15:13, 15:13. Treće mjesto pomalo iznenađujuće osvajaju Jurišić i Šaban ispred Karla i Špesa, no to je samo pokazatelj da spoj dva jaka singlaša ne mora značiti da ste dobili jaki par. Na dnu te kategorije smjestio se Boris Uzelac koji je izdao prvi dogovor koji je imao s Branimirom Baretom te pobjegao u naručje daleko jačem igraču – Rožmanu. Ipak, Rožman je van natjecateljske forme pa nakon singla nije bio optimalan za parove što je rezultiralo grupnim porazima i predajom zadnjim mečeva. Za to vrijeme Barem je mlatio po Plavušama! :) Karma je grda stvar…

Muške parove B razine obilježile su čak 4 kombinacije „otac+sin“, pri čemu je jedna osvojila turnir. Da smo radili turnir očeva i sinova, manje bismo skupili! 😀 Prijavljena je i kombinavija dvojice braće (brončani Pipunići), a polagano tako možemo okarakterizirati i srebrne, Bana i Tobijasa. Dakle, otac i sin, Filip i Borna Vadlja osvojili su MDB. Lazari su bili četvrti, Cvitkušići osmi, a Gracini 9.

Knjiga A-mikseva svela se na jedno slovo – Duraliju i Žubrinić, pa smo ih pripojili B-miksevima među kojima, iako su osvojili turnir, nisu bili prejaki. Par Talan/Kos zauzeo je drugo mjesto, a Ban i Mikinac pripala je bronca. Najbolje plasirani „Full-Flex“ miks su Miler i Fuzul s drvenom medaljom.

Tom kategorijom zastor se spustio na dan prvi. Mreže i vreće za smeće išle su na spavanje dok je organizator išao španati rekete za Split (kako bi ih odmah drugi dan odnijeli) te Uzelčev reket.

Badmintonski turnir Servus

DAN DRUGI

Drugi dan počeo je kategorijama gdje je uvijek više priče nego igre. Tko ne bi smio igrati? Tko je prejak? Kome je uvijek pretežak ždrijeb? Zašto kruh s Nutellom uvijek padne na krivu stranu? Perje ili plastika? Što je bilo prvo – kokoš ili jaje? Koja je svrha backhanda kad ga nitko nema? Kme-kme…

C-turnir obilježilo je samo jedno prezime – Uzelac. Da živimo u prašumi, prema pričama prije turnira dalo bi se zaključiti da su C-igrači posjekli cijelu šumu samo kako bi napravili koplja i dobro ih naoštrili! 😀 „Borci za prava medaljaša“, ogranak kvazi-savjetnika unutar kluba, dizali su pobunu za mnoga prezimena, ali za Borisa su samo rekli – njega nam ostavi, na njega smo se posebno nabrijali! (stvarna priča) Kako bi spriječio pokolj, organizator je žene i djecu poslao u sigurnu zonu D-razine, a prejake igrače iz C-razine dignuo u B. Postavljeni su nositelji i – C-turnir je mogao početi! 😛

Uzelac suvereno prolazi skupinu zajedno s bratom po oružju, Senjanovićem. Od naših svoje su skupine prošli Lacmanović i Lacković. Prva trojica navedenih imali su sreće, no Lackoviću je ždrijeb donio prozivod Nevenove škole u Velikoj Gorici – Filipa Antunovića. Dok je Uzelac potpisivao dresove i dijelio mudrosti o badmintonu po dvorani, Antunović je demolirao Lackovića s 15:13, 15:7 i s druge strane kostura išao do finala. Uzelac u polufinalu na tri gema zapinje kod Peručića, igrača koji je prošlo izdanje osvojio MSD, dok se Antunović muči s Maričićem također na tri gema. Lacmanović i Senjanović već su otpali iz ove bespoštedne bitke i ostali su u finalu sami Antunović i Uzelac. Epski meč otišao je u treći gem koji, kao i u Kočevju u polufinalu, Uzelac gubi na razliku 15-17. Boris je, kao i uvijek, teško podnio poraz, razbolio se i do trenutka pisanja ovog izvještaja (petak) nije odradio nijedan trening (iako ih u pravilu dnevno ima dva). Trener FL kasnije je po Facebooku štitio svojeg igrača znajući da će sve to sjesti na svoje. 😉 Dodajmo kako je tek 5. poziciju ostvario Lacković na kojeg su se brojni žalili “da što radi u C?!”, no Dario je van treninga barem mjesec dana i to se osjeti(lo). Goran Lacmanović, momak koji je definitivno iskočio ove sezone, završio je sedmi.

MSD razina jedna je od rijetkih u kojoj nemamo medalju što je dokaz da nismo baš uvijek namještavali ždrijeb! 😀 😉 Prvi je bio Dragan Davidović, a drugi Saša Ilić. Obojica su potom odradili obavijesni razgovor s FL-om i priključit će se klubu sljedeći tjedan (ponovno stvarna priča). Zna gazda posao – kupi tuđe igrače samo da ne osvoje turnir za drugi klub! 😉 Od naših uzdanica vrijedi istaknuti Kovačevića na četvrtom mjestu te Svečnjaka na 6. Uz Nikolu Međedovića iz Srbije, posebni gost bio je i Tonko Radomiljac, dečko koji je došao busom iz Splita na svoj prvi turnir (zauzeo 5. mjesto u MSD). S obzirom da u Splitu nema kluba (za rekreativce), Tonko se snalazi kako zna i za nas je saznao putem interneta. Iščekivanje turnira bilo je veliko i popraćeno velikim brojem poruka Filipu pa je prvi meč odigrao pod tremom, dok ga je na tribinama je bodrila i djevojka. BK Flex im je rezervirao smještaj pa su noćili u Zagrebu, a svakako ćemo ih zvati na naše ostale turnire!

WSC brojio je svega 4 prijave i dogovoren je u kafiću između sve četiri Flexerice, no kako to obično biva – FL im je pomrsio račune izmislivši još jednu djevojku. :) Turnir konačno osvaja Ana Burić ispred svoje drage prijateljice, Stupalo. Time je, smatraju klupski čelnici, došlo vrijeme da Burić počne igrati B razinu pogotovo ako se uzme u obzir činjenica da do 2020. planira pokoriti sve kategorije Servusa, a spominjale su se i Olimpijske igre (opet stvarna priča).

WSD spojio se sa srednjoškolkama što je uvelike dirigiralo i ukupni poredak s obzirom da su sve medaljašice iz te kategorije. Prva je Anja Matovina, druga sestra joj, Nika, a treća je naša Dorotea Šafranić. Dorotea lijepo napreduje i veseli nas njezina želja za turnirima (igrat će i Brežice).
Isto tako veseli prvi turnirski nastup Vesne Magjarević iako je zabilježila sve poraze.

Muški parovi C razine bili su sve samo ne C-razina jer su prva dva para (pa čak i tri) mogla komotno igrati B. Broncu su nam priskrbili Drobić i Vrbanić Trtinjak ispred drvene i ipak manje uigravane kombinacije Lacmanovića i Kovačevića. Priča turnira su, uz debitantski nastup Jernejca i Živičnjaka, Jugović i Svečnjak koji su prisiljeni od strane šefice Mie V. Milas da igraju. Uz to im je Mia dodijelila coaching u obliku svojeg supruga Petra pa smijeha nije nedostajalo! 😀 Ta je kombinacija spletom okolnosti i predajama protivnika ipak izbjegla posljednje mjesto što će im vjerojatno osigurati i ostanak na radnim mjestima u tvrtki. 😛

Ženske parove C razine osvojile su Capjak i Topolovac što je Lani mnogo značilo jer je prezentirala lijepu igru, a isprala je i gorčinu od singlova. XDC osvojili su gosti iz Međimurja, a naša najbolja kombinacija, Capjak/Kovačević uzela je srebro.

U dječjim kategorijama bilježimo 4. mjesto Ranie Vindiš što pokazuje poprilične korake napretka u odnosu na prijašnje turnire i suze te sedmogodišnjakinje (!), a medalju nam je u konkurenciji 5.-8. razredi donio Teo Klanjčić. Zlatni s prošlog izdanja ovaj se put u znatno jačoj konkurenciji morao zadovoljiti broncom.

Bravo svima i onima koji su izdržali čitati do ovdje! :)
Sve klupske snage okrećemo prema Fuliru, turniru regionalne ADA lige koji organiziramo 4. ožujka kao predstavnici Zagreba i Hrvatske. Za Fulir treba naglasiti da će vjerojatno biti veći od najvećeg Servusa (!), da je po pravilima lige smješten u jedan dan (!!!) te da po istim tim pravilima neće biti razigravanja za mjesta što inače nije tradicija koju gajimo.
Ali, o tom – potom!

UKUPNI POREDAK (14. i 15.1.2017.):

Muški pojedinačno A:

 1. Dario Karl, BK Flex
 2. Hvoje Špes, BK Flex
 3. Nikola Vodopija, BK Marlex (Varaždin)
 4. Dinko Đurđević

5-8 Jan Krešimir Rožman
5-8 Roman Miholčić
5-8 Toni Hotko
5-8 Sandi Šaban

9-12 Igor Grudenić
9-12 Željko Senfner
9-12 Borna Vadlja
9-12 Tomislav Drvarić

13-16 Branimir Bare
13-16 Goran Miletić
13-16 Dalibor Duspara
13-16 Vito Buchberger

17-20 Bojan Radić
17-20 Filip Kos
17-20 Marijan Skender
17-20 Igor Boršić

 

Muški pojedinačno B:

 1. Silvano Cvitkušić, BK Tigar (Zagreb)
 2. Denis Udovičić, BK Tigar
 3. Filip Pipunić, BK Purger (Zagreb)
 4. Miroslav Samardžić
 5. Tomislav Kranjec
 6. Fran Pipunić
 7. Filip Ban
 8. Ivan Čalić
 9. Boris Uzelac
 10. Goran Vrbanić Trtinjak
 11. Petar Milas
 12. Denijal Kragulj
 13. Tomislav Perko
 14. Matej Gracin
 15. Siniša Sijerić
 16. Jan Barić
 17. Silvano Cvitkušić Sr.
 18. Jianyang You

 

Žene pojedinačno A:

 1. Emilija Talan, BK Međimurje
 2. Nina Šarić, BK Purger (Zagreb)
 3. Suzana Gumbas, BK Marlex (Varaždin)
 4. Sara Mikuš
 5. Danijela Vuglek
 6. Glorija Obadić

 

Žene pojedinačno B:

 1. Davorka Fuzul, BK Flex
 2. Nika Matovina, BK Koprivnica
 3. Anamaria Kuleš, BK Flex
 4. Anja Matovina
 5. Katarina Savić
 6. Lucija Frančić
 7. Iskra Jovanović
 8. Mia Viduka Milas

 

Muški parovi A:

 1. Tine Albrecht (BK Medvode, SLO)/Dinko Đurđević (BK Flex)
 2. Matija Hranilović (BK Međimurje)/Toni Hotko (BK Pišece, SLO)
 3. Sandi Šaban/Igor Jurišić (BK Purger, Zagreb)
 4. Dario Karl/Hrvoje Špes

5-6 Darko Duralija/Nikola Šoštarić
5-6 Jurica Jalušić/Nikola Vodopija
7 Josip Buchberger/Vito Buchberger
8 Jan Krešimir Rožman/Boris Uzelac

 

Ženski parovi A:
1. Jelena Bobinac/Helena Kovač, BK Medvedgrad
2. Suzana Gumbas/Emilija Talan, BK Međimurje
3. Jelena Pirner/Nina Šarić, BK Purger
4. Matea Krlić/Glorija Obadić
5. Davorka Fuzul/Monika Stipanović

Muški parovi B:

 1. Borna Vadlja/Filip Vadlja (BK Međimurje)
 2. Filip Ban/Tomislav Tobijas (BK Osijek)
 3. Filip Pipunić/Fran Pipunić (BK Purger)
 4. Antonio Lazar/Viktor Lazar
 5. Kristijan Furda/Robert Petrinec
 6. Leo Miler/Siniša Mišković
 7. Tomislav Perko/Goran Vrbanić Trtinjak
 8. Silvano Cvitkušić Jr./Silvano Cvitkušić Sr.
 9. Matej Gracin/Robert Gracin

 

Mješoviti parovi A:

 1. Darko Duralija (BK Ljubljana, SLO)/Maja Žubrinić (BK Flex)
 2. Emilija Talan/Filip Kos (BK Međimurje)
 3. Filip Ban (BK Osijek)/Ivana Mikinac (BK Tigar)
 4. Leo Miler/Davorka Fuzul
 5. Tomislav Tobijas/Anamaria Kuleš
 6. Siniša Mišković/Monika Stipanović
 7. Damir Pavlović/Jelena Pirner
 8. Goran Vrbanić Trtinjak/Marija Marković
  • Tomislav Perko/Katarina Savić
  • Petar Milas/Mia Viduka Milas

 

 

WS ELITE

 1. Dora Drvodelić, BK Medvedgrad
 2. Ira Misir, BK Velika Gorica
 3. Inga Sadaić, BK Zagreb-Maksimir
 4. Dora Dragčević
 5. Lucija Buchberger
 6. Maja Žubrinić

 

Dječaci 1.-4. razred

 1. Mihael Pjatakov, BK Koprivnica
 2. Bojan Radičević, BK Bjelovar
 3. Lorenco Bednjačić, BK Bjelovar
  4. Leon Klemše
  5. Lovro Matovina
  6. Jakov Grgić
  7. Filip Sulić

Djevojčice 1.-4. razred

 1. Sara Gičev, BK Bjelovar
 2. Lea Čale, BK Bjelovar
 3. Ivona Šestok, BK Velika Gorica
  4. Rania Vindiš
  5. Iva Nemec
  6. Dora Koprivnjak
  7. Ana Postić

Dječaci 5.-8. razred

 1. Marko Dončević, BK Bjelovar
 2. Aljaž Kelhar, BK Pišece (SLO)
 3. Teo Klanjčić, BK Flex
 4. Svit Rožman
 5. Fran Čanić
 6. Tin Čanić
 7. Fran Kaminski
 8. Aljaž Ogorevc
 9. Maj Vrstovšek
 10. Bruno Prijić
 11. Šimun Crnković
 12. Domagoj Derifaj

 

Djevojčice 5.-8. razred

 1. Ema Mihaljev, BK Velika Gorica
 2. Laura Nikšić, BK Bjelovar
 3. Nika Rumenjak, BK Bjelovar
  4. Zala Stergar
  5. Veronika Mnouček

MSC

 1. Filip Antunović, BK Velika Gorica
 2. Boris Uzelac, BK Flex
 3. Fran Peručić
 4. Domagoj Maričić
 5. Dario Lacković
 6. Ivan Mance
 7. Goran Lacmanović
 8. Filip Senjanović
 9. Mihael Jurenić
 10. Luka Pinturić
 11. Džanan Drobić
 12. Domen Rožman
 13. Mirko Čorić
 14. Nikola Međedović
 15. Robert Gracin

 

WSC

 1. Ana Burić, BK Flex
 2. Maja Stupalo, BK Flex
 3. Lana Topolovac, BK Flex
 4. Marija Škrtić
 5. Tatjana Žegarac

 

MSD

 1. Dragan Davidović
 2. Saša Ilić
 3. Dinko Vranić, BK Velika Gorica
 4. Marko Kovačević
 5. Tonko Radomiljac
 6. Nikola Svečnjak
 7. Aljaž Kelhar
 8. Ivan Jugović
 9. Igor Jernejc
 10. Luka Japelj
 11. Dragan Kovačević
 12. Karlo Rebić
 13. Vedran Živičnjak
 14. Davor Vučetić
 15. Tomislav Ivček

 

WSD

 1. Anja Matovina, BK Koprivnica
 2. Nika Matovina, BK Koprivnica
 3. Dorotea Šafranić, BK Flex
 4. Vanesa Mnouček
 5. Iva Čivrak
 6. Vesna Magjarević

 

MDC

 1. Rajko Bel/Radovan Petrović, BK Međimurje
 2. Filip Antunović/Mihael Jurenić, BK Velika Gorica
 3. Džanan Drobić/Goran Vrbanić Trtinjak, BK Flex
 4. Marko Kovačević/Goran Lacmanović
 5. Ivan Mance/Luka Pinturić
 6. Matej Gracin/Robert Gracin
 7. Ivan Jugović/Nikola Svečnjak
 8. Nikola Međedović/Filip Senjanović
 9. Igor Jernejc/Vedran Živičnjakj

 

WDC

 1. Julija Capjak/Lana Topolovac, BK Flex
 2. Mia Viduka Milas/Marija Škrtić, BK Flex
 3. Jasmina Lučić/Sanja Majsen, BK Međimurje
 4. Ana Burić/Maja Stupalo

 

XDC

 1. Radovan Petrović/Sanja Majsen, BK Međimurje
 2. Marko Kovačević/Julija Capjak, BK Flex
 3. Rajko Bel/Jasmina Lučić, BK Međimurje
 4. Denijal Kragulj/Ana Burić
 5. Džanan Drobić/Lana Topolovac
 6. Goran Lacmanović/Maja Stupalo
 7. Ivan Jugović/Mia Viduka Milas
 8. Vedran Živičnjak/Marija Škrtić