Dobar nastup na seniorskom Prvenstvu Hrvatske

Čakovec, prvenstvo Hrvatske, badminton 20183.2.2018., Čakovec, Prvenstvo Hrvatske za seniore

Naša mala i hrabra ekspedicija zabilježila je neke dobre i loše mečeve. Hrvoje Špes je u singlu dogurao do Čimbura iako je već protiv Vlaheka na intervalima ponavljao FL-u da mu je igra koma i da će prestati s badmintonom (klasika za Špesa unazad xy mjeseci). Za meč s Čimburom Špes je zato pred svojim divljim navijačima postavio dva cilja: opaliti backhand smash i prodati Čimburu barem jednu fintu. Realni ciljevi uvijek su put uspjeha pa je tako Špek zadane ciljeve uz urlike svojih navijača i ispunio! :* Istaknimo i kako je FL na intervalu poslije Špesa prišao Čimburu rastvorivši novčanicu od 100 € (doslovno!), na što se Čimbur samo slatko nasmijao! (imamo par zanimljivih snimki s turnira)

Karl, iako će za to vjerojatno do lipnja kriviti sirotog Jakova, ponajviše zbog pauze uzrokovane povredom koljena nijeŠpes i Karl, Prvenstvo Hrvatske 2018. Čakovec pružio bolju partiju protiv raspoloženog Hummela. Zapravo je Karl znao da BK Osijek svojim članovima daje tubu loptica za svaku pobjedu na Prvenstvu (istinita činjenica) pa su David i Golijat vjerojatno podijelili tubu uz prolazak Golijata! 😀

Dario i Hrvoje zato su u parovima prezentirali odličnu parsku igru (iako ih zapravo ni ne uigravamo) te se probili do četvrtfinala gdje ih je zaustavila kombinacija MS finalista – Uglešića i Špoljarca. Uglešić je, budi rečeno, novi prvak Hrvatske, a Medvedgrad ima zlatne i srebrne u apsolutno svih pet kategorija koje su igrane (s izuzetkom Jagara koji je uz BKM Doka srebrni u MD). Doduše, obila im se o glavu činjenica da nisu igrali Kupove (pa nisu bili nositelji) i, našim rječnikom, međusobno su se poklali u vrlo ranim fazama natjecanja. 

Lončarić, Žubrinić, Prvenstvo Hrvatske 2018Maja nije mogla mnogo protiv kasnije brončane Inge uz već dugo prisutan dojam da ne igra dovoljno agresivno. Slična stvar dogodila se i miksu Maja/FL koji je, naviknut na slabiji pritisak rekreativnih turnira, igrao isključivo s Majom na mreži što je rezultiralo čestim hazarderskim poenima i porazom u tri gema.

Anamaria Kuleš je uz veliki poticaj kluba otišla isprobati službeni turnir pa njezin singl protiv Ire Misir možemo gledati isključivo kroz tremu i probijanje leda za Kupove gdje i dalje planiramo slati našu drugu najbolju igračicu po snazi. 

Iako je imao vrlo povoljan ždrijeb muškog singla protiv Edvina Hadžihalilovića, Petar Milas također je malo Anamaria Kuleš, Prvenstvo Hrvatske, Čakovec 2018.podlegao tremi te činjenici da je igra na rekreativnim turnirima znatno sporija. Pravi show nastupio je kada su Petar i FL izašli na parove! Petar je u tom meču izgledao kao da su ga umjesto na teren stavili u one šalice koje se vrte u lunaparku! Brza igra, mnogo presjecanja i izuzetno dinamični poeni vrtili su Petrovu šalicu pa je i nakon meča prepričavao dojmove da “on pola tih loptica nije ni vidio”. 😉

U šalicama ili van njih, skupljamo iskustva i svojom pojavom, ako ništa drugo – barem dižemo atmosferu u inače sterilnoj badmintonskoj publici. 

P.S. Kada smo kod publike, spomenimo i kako su Denis i Saša u vlastitom angažmanu potegnuli za Čakovec kako bi navijali za nas što će Gazda itekako nagraditi! Ne treba spominjati da to nitko nikada nije napravio prije njih…
P.P.S. Sljedeći vikend 10.2. je Prvenstvo Hrvatske za Veterane, također u Čakovcu.