Brežice: 3 medalje za Flex

5.2.2018.
Budući da su Brežice rezultate objavile s tjedan dana zakašnjenja, dio dojmova i emocija pretočen je u nastavak treninga i turnira koji su pred klubom umjesto u sočni izvještaj.
Čak bi i fotografije bile sočnije da naš zet i fotograf, Tobijas, nije sat vremena prepričavao FL-u kako njegovi pokušaji organizacije turnira u Osijeku završavaju time da mu uprava kluba nije u stanju isporučiti drvene stupove za dvoranu (!) te kako su do Brežica došli u Laguni iz 1995. godine bez jednog cilindra i goriva. S istom Lagunom uspjeli su čak doći iz Brežica do Slavonskog broda, no do Osijeka je morala intervenirati šlep-služba! 😀 Legende! <3Lana Topolovac, WSC, Brežice 2018

Turnir kao turnir bio je tečan iako je počeo s 45 minuta zakašnjenja u odnosu na satnicu. Organiziran u dvije dvorane uz minimalne zastoje ako u obzir uzmemo da je se čekalo neke igrače da završe svoj dio u drugoj dvorani. Rezultatski su ga obilježili igrači iz Hrvatske koji drže zastavu na čak 13 od 16 prvih mjesta. Naravno, natjecanje su ponovno obilježila “tankiranja” po kategorijama, fenomenu koji je teško riješiti i još teže objasniti. (Y)

Dijelom se protiv toga pobunio Tihomir Završki aka Ralica koji je bojkotirao mečeve u singlaškoj grupi jer su mu protivnici bili B-razina. Doduše, jednog se čekalo preko pola sata što je dodatno uznemirilo Ralicu koji je potom tražio (i dobio) povrat prijavnine.
Singlu su prethodili parovi C razine koje je Ralica igrao s Markom Joksičem (osmina finala).
Goran Lacmanović nije bojkotirao MSC te je zaustavljen u osmini finala.

MSB grupu je prošao Denis Horvat koji ozbiljno napreduje i na treninzima i kroz turnirske rezultate! Jedan od onih marljivih radnika kojim su zadovoljni i navijači i struka. :)

MSA pružio nam je najviše veselja gdje su od povrede koljena oporavljeni Karl i Špes igrali polufinala. Karl je zaustavljen od Bajželja, a s druge strane je Špes u poslastici turnira nadigrao Staniča te u finalu nastavkom odlične igre pobijedio Bajželja. Stanič je za broncu savladao umornog Karla, no jako smo zadovoljni s naša dva najjača igrača.

Medalju nam u WSC kategoriji donosi Lana Topolovac koja se vratila singlu i završila treća, a WSB sjajnom igrom osvaja Anamaria Kuleš koju je majstor negativne motivacije, FL, nakon zadnjeg poena ispratio riječima: “Bravo! Dobro si igrala. Što je to bilo? Polufinale?” 😀
Dada i Monika bile su četvrte u vrlo jakoj WDB konkurenciji.

Uspješni su bili Jernejc i Mišković (četvrtfinale MDB) te Stipanović i Mišković (četvrtinale XDB), a u osminama finala zaustavljeni Boškin i Stupalo (XDC) te Kuleš i Tobijas (XDB).

Fotografije s dodjela baš i nemamo jer nismo uspjeli ukrasti službene, Tobijas je bio na kamionu vučne službe, a naša ekipa predvođena Horvatom koncentrirala se na “treće poluvrijeme” ipak slabije posjećene žurke u Pišecama.

Medaljaši: LINK

ADA liga nastavlja turnirom u Ljubljani 3. ožujka za koji smo već rezervirali sobe! 😉