ADA u Ljubljani – 3 postolja i 5 drvenih medalja Flexu

3.3.2018. Ljubljana je postavila rekordno izdanje s 241 prijavom (208 igrača/ica) što je uspješno realizirano na 12 terena. Budući da je u pitanju BIT centar, mogli bismo se izvući da je BIT sudjelovati, ali ne, ne – činjenica da nam je u pet kategorija pobjegla medalja ne može se sakriti! Kao što drveni Pinocchio nije mogao sakriti nos, tako ni mi nećemo skrivati čak 5 drvenih medalja i svega 3 postolja! A čak je i Geppetto bio na turniru!  No, krenimo redom…

Turnir otvaraju mješoviti parovi. Mi udaramo XDC s tri miksa. To je to! Nema fiksa ako ne pošalješ tri miksa! I još svi redom nositelji… I tako, svi prolaze skupinu, jasno je – nije se jako tulumarilo sinoć iako je Džani i ovaj put tour-operator. Škrtić i Lacmanović u osmini finala stradavaju od kasnijih pobjednika što je vjerojatno karma jer je Marija trebala do dvorane voziti naše (ne)prijatelje iz Osijeka što je završilo tako da su Ban i Hummel 3,5 km pješačili do dvorane i jedva stigli na turnir.  Marija, play of the day!  Džani i Lana igraju četvrtfinale protiv istog miksa koji je riješio Mariju i Gorana, a u četvrtfinalu stradavaju Boškin i Stupalo.

Grupu XDB-a uspješno prolaze Kuleši (tako svi zovu kombinaciju Kuleš/Tobijas). Iako se zatvorio krug u kojem su Kuleši imali 1-1, pogreškom u bilježenju rezultata Kuleši s 2-0 izlaze iz grupe i svi, naravno, šute! To su naraštaji koji će voditi državu!  Varalice prolaze osminu finala, no kazna je stigla u četvrtfinalu. Gledano iz perspektive kraja turnira, možda je dobro da je Tobijas odigrao koji meč manje jer su mu tek slijedili parovi i singl. 

XDA skupinu na još originalniji način prolaze Andrea Kralj i Toni Hotko. Naime, iako su porazima ispali iz skupine, pobjednički miks te skupine ozlijedio se u zadnjem meču pa su „ni krivi ni dužni“ prošli Kralj/Hotko. Veselje nije dugo trajalo – ispali u četvrtfinalu.

MDC herojski su odigrali Džani i Bato. Kako kaže crtić o Popaju: „Nešto iz inata, nešto zbog špinata…“ Džani se silno želio dokazati imaginarnom neprijatelju od Milasa koji je tobože platio coaching FL-a, a Džaniju nitko nije coachao. Istina je zapravo da je FL došao u dvoranu haračiti novce i dijeliti našpanane rekete, a kada je s time završio, pretvorio se u više nego neugodnog navijača (još jednom isprike svima!).  Kako god, Džani i Alen igrali su odlično i ispali s puno ispaljenih metaka! 

Geppetto FL kao da je nanjušio gdje leži senzacija pa se MDB-u posvetio kao da su Olimpijske igre! Milas i Tobijas trebali su umrijeti u svakom novom meču, ovaj prvi u silnoj ljepoti svoje igre, a ovaj drugi jer ga je viroza doslovno rušila s terena! Blijedog Tobijasa dizao je motivator FL urlajući: „Dovedite golu Kuleš da oživimo čovjeka!“, „Tobijase, kupit će te BK Flex ako ovo pobijediš!“, „Udri taj arhaični forehand kratki servis!“, „Reket gore za Osijek!“, a posebno je upečatljiv bio coaching: „Vi ćete ovo pobijediti ako udarite udarac više od protivnika.“ Ili „Ne igrate dobro, ali ni ne trebate!“ADA liga Ljubljana Milas Tobijas MDB Čak je i publika molila da porazom prekinu tu agoniju… Situacija je bila toliko očajna da su dio jednog gema momci osvojili tako što je Petar servirao, a Tobijas nekim čudom u 5 ili 6 poena ZAREDOM (!) nije sudjelovao ni jednim udarcem STOJEĆI NA MJESTU iza servera/Milasa! FL je to rješavao tako što je na intervalima grlio Tobijasovu curu, lizao joj uho i na sve moguće načine održavao Osječkog asa na životu. Kako bilo da bilo, Tobijas i Milas gube polufinale, FL odlazi obavljati bankovne transakcije, naši gube prvi gem meča za treće mjesto, spasitelj FL dolazi s par univerzalno loših fora kvazi coachanja i hop – naši okreću do bronce! Čak je i poslovično stroga Mia rekla da je coaching spasio stvar, no da je neugodnost boravka u takvoj atmosferi nenadmašna! 

MDA… Ha, MDA… Kao, imamo dva strašna igrača pa je to medalja, da, da… Špes s Albrechtom dobiva mirnoću i ta kombinacija „Boom-boom badmintona“ s tehnikom na papiru je trebala ostvariti bolje stvari. Tine nije bio na razini i igrao je bolestan, a Špes se povrijedio. Četvrtfinale gube protiv Karla i Đurđevića, kombinacije igrača koji nema smeš i vrhunskog parskog starog lisca. Međutim, u polufinalu se i Karl povrijedio. Zanimljivo, identična povreda kao i kod Špesa što, sada bez šale, korijen vuče u jednom od treninga u tjednu pred turnir. Seniori za povredu krive određeni Andrein trening, FL ističe da je on kriv zbog vježbe štafeta. O čemu se radi, presudit će sportski sud u Lausannei.  Karl i Đurđević gube meč za treće mjesto i evo nam još jednog Pinocchia!

ADA liga Ljubljana Škrtić Topolovac WDCWDC nam donosi medalju i to zlatnu. Marija i Lana prošle su kroz kategoriju kao Milasov oštar smeš koji je već u toj fazi natjecanja bio poput povjetarca, ali nema veze! Oštro je sve što nije tupo kao coaching!  Bravo za cure na, pokazat će se – jedinom zlatu s ovog turnira! Kuleš i Žubrinić igrale su solidno, u polufinalu se našle u lakšoj grani ždrijeba, no na tri gema gube polufinale te na tri gema meč za treće mjesto. Pinocchio strikes again!

Zapravo najveći obol hrvatskoj drvnoj industriji dale su ženske pojedinačne kategorije! Flex će ostati upisan po neslavnom rekordu da smo u sve tri ženske razine na jednom turniru (WSA, WSB i WSC) osvojili drvene medalje. Maja je četvrta u WSA pri čemu je na zadnje mjesto zakucala Andreu (doduše, to je bio prvi meč WSA), Marija je četvrta u WSB, a najbliže bronci bila je Lana. Lana je u polufinalu izgubila unatoč čak 4 meč lopte koje je imala, a meč za broncu gubi na tri gema uz Džanijev coaching. Jedan je Geppetto, Džani. A Geppetto je već punog novčanika jurio za Zagreb. Kakav klub… Ccc… 

Posljednje postolje donio nam je Goran Popović. Goran je na tiha vrata došao na turnir, sa sigurne ADA liga Ljubljana Popović MSDudaljenosti promatrao gore opisane divlje zgode i odigrao zapravo solidan turnir. I dok je Tobijas umirao u grčevima igrajući singl (svoju treću kategoriju – završio srebrni!!!), njegov kolega Ban potrgao koljeno (Filipu želimo brz oporavak!), Goran se osvetio Slovencu za poraz u grupi i donio nam broncu. Možda je tajna u tome da je igrao samo jednu kategoriju? To pitanje ima mnogo odgovora, a njih ćemo saznati u Zagrebu koji ide na 18 terena i štancat će kategorije/mečeve kao na traci. Samo jako ili nikako! 

Vidimo se 21.4. na Fuliru!