4. kolo BEC-a donijelo mnoga iznenađenja!

Održano na Valentinovo, 14.2.2016., četvrto kolo BEC lige imalo je kvalitetan odaziv te donijelo mnogo neočekivanih rezultata i heroja!
Finale muškog singla B-razine pripalo je braći Pipunić čiji je ogled otišao na Franovu stranu. Iako se finale moglo očekivati, nitko nije mogao predvidjeti da će Denis Radić koji inače prijavljuje C-razinu, pored silnih nositelja završiti nadomak medalje! U borbi za treće mjesto pobijedio ga je Marin Matekalo, također nenositelj, no priča dana ipak ide Denisu koji je po izlasku iz skupine u tri gema savladao prvog nositelja i prvog iz ukupnog poretka, Igora Boršića.
Igor je tako završio peti, a pomor favorita upotpunili su Radovanov (12. mjesto) i Tutić (posljednji) na kojemu su se poznale posljedice proslave rođenja prijateljevog (Resmanovog) sina. Ekipa iz Čazme (njih preko 50!) rondala je doslovno cijelu noć prije turnira!

DSC_0028Iz aspekta ukupnog poretka, Igor Boršić je i dalje prvi, za leđa mu ponajviše zbog količine odigranih turnira puše Goran Trtinjak, mamurni Tutić je pao, no prava prijetnja dolazi od braće Pipunić. Fran tako može u hipotetskom scenariju, osvajanjem 5. kola biti poravnat s Boršićem ukoliko Igor završi na 11. mjestu. Iako taj scenarij nije toliko realan, ukoliko Boršićeva pratnja odigra i 5. kolo i Masters, mnogo toga će biti neizvjesno.

 

 

 

Muški singl C-razine bio je spojen s B-razinom ponajviše radi veće količine mečeva. To je objeručke prihvatio DSC_0026Tihomir Završki kojeg je ždrijeb pomazio i stavio u grupu s 4 igrača čime je automatski iza sebe ostavio 2 igrača koji su bili posljednji u grupama od 5 igrača. Tako je Tihomir Završki koji sebe naziva “Ralicom” na trećem turniru u životu došao do prve medalje, bronce. Srebrni je Džanan Drobić koji je preuzeo vodstvo u ukupnom poretku ispred Antonia Lazara, zlatnog u ovom kolu.

Ženski singl donio je mnoge drame. U turnir smo radi jače konkurencije pustili Maju Žubrinić iako smo je kasnije “izvadili” iz medaljaša jer je osvojila WSB prošle sezone. Maja je pobjedom nad favoritkinjom, Danijelom Vuglek, ali i porazom od Davorke Fuzul zakomplicirala turnir jer su prve tri cure imale svaka po 3 pobjede i 1 poraz. Tournament Planner učinio je svoje pa je tako Davorka Fuzul završila prva, Maja druga (no izvan plasmana), Danijela treća tj. druga, a Iskra četvrta tj. treća.DSC_0024

 

Muške parove osvojili su otac i sin Lazar ispred Miškovića i Ponudića. Treći su bili Pipunići koji su jedini uspjeli Lazarima otkinuti gem.

DSC_0033

 

 

 

 

 

Posebno veseli što smo uspjeli održati raritetnu kategoriju ženskih parova. Pobjedu je odnijela kombinacija Žubrinić/Doko koja pored klupskih treninga radi privatno s trenerima kluba upravo na uigravanju svoje parske igre. Druge su završile Fuzul i Stipanović ispred para koji također mnogo ulaže u sebe – Ninić/Štefok.DSC_0030

Mješoviti parovi preskazali su još jedan epski ogled prijatelja, ali ljutih rivala – Ponudić/Fuzul i Mišković/Stipanović. Ova runda tog okršaja na prvo mjesto postavila je Miškovića i Stipanović, a treći su završili brat i sestra Štefok.DSC_0034

 

 

 

 

 

BEC-u koji se kao satelit broji za ZaBaT, predstoji 5. kolo i Masters kao kraj sezone. Budite napeti! :)

 

BEC, 4. kolo, 14.2.2016., ukupni poredak:

MSB

 1. Fran Pipunić
 2. Filip Pipunić
 3. Marin Matekalo
 4. Denis Radić
 5. Igor Boršić
 6. Goran Trtinjak
 7. Jianyang You
 8. Luka Fleković
 9. Viktor Lazar
 10. Ivica Jandrić
 11. Dario Lacković
 12. Jovan Radovanov
 13. Aleksandar Tutić

MSC

 1. Antonio Lazar
 2. Džanan Drobić
 3. Tihomir Završki
 4. Goran Novak
 5. Dragan Kovačević

WSB

 1. Davorka Fuzul
 2. Danijela Vuglek
 3. Iskra Jovanović
 4. Ana Ribić

MDB

 1. Antonio Lazar/Viktor Lazar
 2. Siniša Mišković/Marko Ponudić
 3. Filip Pipunić/Fran Pipunić
 4. Goran Novak/Jovan Radovanov

WDB

 1. Lidija Doko/Maja Žubrinić
 2. Davorka Fuzul/Monika Stipanović
 3. Izabela Ninić/Nataša Štefok
 4. Julija Capjak/Marija Marković

XDB

 1. Siniša Mišković/Monika Stipanović
 2. Marko Ponudić/Davorka Fuzul
 3. Nedeljko Štefok/Nataša Štefok
 4. Željko Ninić/Izabela Ninić
 5. Džanan Drobić/Marija Marković
 6. Marko Kovačević/Julija Capjak