Badmintonska oprema

Badmintonski reket

Pri odabiru reketa isti je prije kupovine najbitnije isprobati na terenu. „Vaganje“ reketa u ruci u dućanu ili proučavanje njegove grafike nikako i nipošto neće pomoći u odabiru predmeta koji je vaša direktna veza s lopticom – pa i igrom. Ipak, tri su glavne karakteristike na koje treba obratiti pozornost kod badmintonskih reketa. To su: A) Težište, B) Savitljivost i C) Ukupna težina.
Više o svemu pogledajte na našem YouTube kanalu:

Badmintonske loptice

Badmintonske loptice dijele se prema materijalu od kojeg su napravljene na pernate i plastične. Pernate loptice dio su opreme koji badminton čini skupim iako su i te cifre smiješne kada ih usporedimo s generalnim cijenama u teniskom svijetu. Koliko su pernate loptice kvalitetnije rješenje za igru govori činjenica da se svaki iole ozbiljniji rekreativni badminton igra pernatim lopticama, a o profesionalnom da ne govorimo!
Više o svemu pogledajte na našem YouTube kanalu:

Klupski dućan

Klub je 1.3.2017. otvorio dućan na Kajzerici. Riječ je o Filipovom pokušaju da klubu i badmintonskoj zajednici osigura lakši pristup opremi kroz specijaliziranu trgovinu. Glavni brand je Yonex, a u ponudi su Li-Ning, RSL i Forza.

Dućan je u međuvremenu preseljen u Badmintonski centar Turbo limač na Velesajmu (paviljon 25).

Više pročitajte na Fiber.hr